2η Έκθεση Φωτογραφίας «Echoes – Αντίλαλοι» από το Κέντρο Ημέρας ΠΕΝ της Ε.Α.Ε

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας διοργανώνει τη 2η Έκθεση Φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου με τίτλο:   «Echoes – Αντίλαλοι»

 Χώρος: Μελάνυθρος – Χώρος Τέχνης, Ζάππα 4, 11635, Καλλιμάρμαρο.

Διάρκεια: Δευτέρα 3 Ιουνίου με Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Εγκαίνια: Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 19:00
Ωράριο Έκθεσης:  
Δευτέρα 3 Ιουνίου : 19:00 – 23:00

Τρίτη 4 Ιουνίου έως Παρασκευή 7 Ιουνίου : 17:30 – 21:00
Σάββατο 8 Ιουνίου : 11:00 – 14:00

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο Φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου:

Το εργαστήριο μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και την εξοικείωση με τις βασικές τεχνικές της στοχεύει στη δημιουργική έκφραση των συμμετεχόντων, στην παραγωγή ενός καλλιτεχνικού έργου και στη δημόσια παρουσίαση του. Μέσα από τη δημιουργία πνεύματος ομαδικής συνεργασίας, το εργαστήριο αποτελεί ένα πλαίσιο ψυχικής επεξεργασίας σημαντικών προβλημάτων σε συναισθηματικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, που συνυφαίνονται με τις απαιτήσεις της περιόδου της ζωής των συμμετεχόντων μετά την ασθένεια. Η φωτογραφία – ως μεταφορά που ενέχει όμως μέσα της πάντα το πραγματικό – μπορεί να λειτουργήσει σαν αφορμή για να εκκινήσει ένας διάλογος του υποκειμένου με τον εαυτό του, με τον άλλον, αλλά και με την ευρύτερη κοινότητα.

Το εργαστήριο εντάσσεται στις υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και αφορά νέους ενήλικες, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 έως 40 ετών, που επιβίωσαν από νεοπλασματική νόσο. Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι ετήσια με εβδομαδιαίες συναντήσεις.

 

Ακολουθεί το αναλυτικό Δελτίο Τύπου:

Δελτίο Τύπου – Έκθεση Φωτό